Help pake en beppe de vakantie door….

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. Museumfederatie Fryslân organiseert daarom samen met de Friese musea en archieven de activiteitenweek ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Vanaf februari is op deze website een overzicht van alle activiteiten te vinden!

In de voorjaarsvakantie doen veel musea in Friesland weer mee aan de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben in deze week gratis toegang op vertoon van een pake of beppe (of andere volwassene). Elk deelnemend museum organiseert leuke activiteiten die jong en oud in contact brengen met cultureel erfgoed in Friesland.

It Gysbert Japicxhûs organiseert een tweetal stadswandelingen door het prachtige historische Bolsward en brengt u langs Martinikerk, Broerekerk, Stadhuis van Bolsward, Titus Brandsma museum en bibliotheek. Op enkele lokaties mag u naar binnen en is een kleine activiteit voor zowel jong als oud, met misschien wel een kleine versnapering! De wandeling start in het Gysbert Japicxhûs en u hoeft zich niet aan te melden, kunt u gewoon 5 minuten voor aanvang melden bij de balie (Wipstraat 6, Bolsward). De kosten bedragen € 5,00 per persoon en natuurlijk is de jongere t/m 12 jaar op vertoon van een pake en/of beppe (of andere volwassene) gratis!

Wanneer:

  • Woensdag, 22 februari om 10.30 uu
  • Donderdag, 23 februari om 14.00 uur

Voor meer deelnemende musea en ander activiteiten verwijzen wij u naar: www.museum.frl